Televizyonun Zararları Reviewed by Momizat on . Televizyonun türlü türlü zararları kanıtlanmış ve bilinmektedir. Bunların hepsini kaleme almak biraz zor olsa da bazılarını kısım kısım açıklamaya çalıştım. Televizyonun türlü türlü zararları kanıtlanmış ve bilinmektedir. Bunların hepsini kaleme almak biraz zor olsa da bazılarını kısım kısım açıklamaya çalıştım. Rating:
Buradasınız: Ana Sayfa » İslam » Her Güne 1 Ders » Televizyonun Zararları

Televizyonun Zararları

televizyonun-zararlariTelevizyonun türlü türlü zararları kanıtlanmış ve bilinmektedir. Bunların hepsini kaleme almak biraz zor olsa da bazılarını kısım kısım açıklamaya çalıştım. 

Televizyonun Ahlâki Zararları

– Erkeklere kadınların, kadınlara da çekici erkeklerin görüntülerinin sunulmasıyla şehvetlerin tahrik edilmesi.

– Toplumu türlü türlü rezil giysilerle avretlerini göstermeye çağırmak ve onları bunlara alıştırmak.

– İki cins arasında ilişkilerin kurulmasına çağrı, izleyenlere tanışmanın yollarının, başta ne tür konuşmaların geçmesi gerektiğinin ve haram ilişkiyi geliştirme yollarının ve sevgi, aşk ve ellerle tutuşmanın yollarının vs. öğretilmesi.

– Bunları sunan filmlerin etkisiyle zina ve fuhşun yayılması. Hatta bazıları filmde gördüklerini -Allah korusun- bazı yakınlarıyla uygulamakta veya film esnasında çirkin şeyler yapmaktadır.

– Kadınlara avret yerlerini gösterme ve erkekleri etkilemenin de bulunduğu türlü türlü dansların öğretilmesi. Bu da çözülmenin ve çürümenin türlerinden biridir.

– Ciddiyetten sıyrılıp soytarı bir şahsiyet kazanılması. Ayrıca komedi filmlerini izlerken çok gülünmesi sonucu kalbin bozulması.

– Birçok film ve dizide kullanılan müstehcen ve argo kelimelerin yaygınlaşması.

Televizyonun İbadete Zararları

– Ekranda yayınlanan programları geç saate kadar izleme sonucu sabah namazını kaçırmak.

– Kalbin dizi veya film veya spor karşılaşması ile meşguliyeti sebebiyle erkeklerin beş vakit namazı camide cemaatle kılmak şöyle dursun, vaktinde kılmaktan geri kalmaları, kazaya bırakmaları.

– Heyecanlı bir spor karşılaşması namaz için durdurulduğunda bazılarında olduğu gibi, bazı kimselerde dini şiarlara nefrete yol açması.

– Oruçluların bu haram görüntüleri izlemekle kazandıkları günahlardan ötürü sevaplarını azaltması veya tamamen götürmesi.

– Şeriattaki örtünme ve çok evlilik gibi hükümleri tenkid etmek.

Televizyonun Tarihe Zararları

– Televizyon programlarında İslam tarihinin tahrif edilmesi, hakikatlerin gizlenmesi ve insanlığın tarihini anlatan filmlerde Müslümanların gerçekleştirdikleri başarıların göz ardı edilerek sunulması.

– Kesin tarihî hakikatlerin, örneğin zalimin mazlum gösterilerek saptırılması. Yahudilerin davalarının hak olduğu iddiasında bulunmaları gibi.

– Sahabîleri, fatihleri ve âlimleri oynayan filmlerle izleyici gözünde Müslüman kahramanların değerlerinin küçültülmesi.

Zira filmlerde bu şahsiyetler bayağı (sıradan) bir şekilde görünmektedirler. Zaten oyuncular da fasık ve tacirdirler. Ayrıca filme, aşk sahneleri karışır.

-Kâfirlerin ellerindeki türlü türlü gelişmiş savaş aletlerinin sunularak Müslümanları psikolojik hezimete sokması ve kalplerine korku salması. Böylece Müslüman onların yenilmesinin imkânsız olduğunu zanneder.

Televizyonun Psikolojik Zararları

– Şiddet ve kavga filmlerini izlemekten, kan, tabanca ve ağır silahların görüntülerinden insanlarda şiddetçi ve düşmancı bir yapı oluşmaktadır.

– Korku filmleri, izleyenlerin içine korku salmaktadır. Hatta bazıları korkularından uyuyamaz, hayalinde yer eden bir görüntü neticesi rüyada gördüklerinden dolayı çığlık atar.

– Gerçek dışı filmlerin sunulması çocuklarda ve başkalarında gerçekçiliği giderir, Allah celle cetaluhu’nun sebep-sonuç düzeni içindeki şu dünya düzeni hakkındaki düşüncesini alt üst eder.

Bunlardan biri çizgi filmlerdir. Bu gerçek dışı şeyler onların günlük hayattaki hareketlerinde etki eder.1

 

M. Salih el-Müneccid

1- Müneccid, Yuvaların Islahı için 40 Nasihat.

Yazar hakkinda

Web Master

Teknoloji meraklısı, dinini gerektiği gibi yaşamaya ve insanlara elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan bir kul.

Kayıtlı içerikler : 178

Yorum yaz

 

© 2008 - 2016 Yusuf BAHAR - Kaynak gösterilerek alıntı yapmaya açıktır. Bilginin borcu, onu paylaşmaktır. Umarım ki bu vesileyle bir hayır duası ola, o da inşeAllah bizi kurtara.

Scroll to top
Ücretsiz Hizmetler