Ne Farkı Var?
İlk, kelimede başladılar değişiklik yapmaya sonra kelimelere başka anlamlar yüklediler. Derken bambaşka kelimelerde bambaşka anlamlar bulmaya başladık. Hatta o kadar ileri gitti ki bu iş en sonunda kelimeleri yitirdik manaları da…
Ne oldu nasıl oldu anlamadan birde baktık ki isimleri, kelimeleri, değerleri, iki kutup gibi birbirine zıt olanlar aynı şey için saf tutmuşlar. Yanlış anlaşılmasın demek istediğim bütün farklılıklara rağmen insanca anlaşabilmeleri değil. Demek istediğim şey aralarında fark kalmadı.
Her iki tarafın farklı argümanları var. Biri insan haklarını, evrensel değerleri, nefsini ve şehvetini kullanıyor diğeri ise örf- adet, cehalet ve dini. Malzemeleriyse kadın. Toplumda, medyada duyuyorsunuzdur muhakkak, gayri ahlaki ilişkileri, anlattığım birinci gruptaki kişiler bu ahlaksızlığı aşk yaşamak olarak tarif ediyorlar. Eğer öyle ise genelevde çalışan beyaz kadınlar bizim en büyük ve en ileri seviyede âşıklarımız demektir. Onlardan daha çok aşk yaşayanımız olmadığına göre bu cümleye itiraz etmezler sanırım. İşte bahsettiğim bu birinci grup şehvetlerini tatmin etme adına insanımın değerli tuttuğu aşk kelimesine seks kelimesini saklayarak kendilerine meşru bir zemin oluşturuyorlar. Onlara göre aşk bir kadının bacak arası, savunması ise insan hakları. Bu kesimin Kadınları ise tadacağı zevk adına buna rıza gösterir hatta fitili ilk ateşleyen kendisidir. Bu kadınlara göre, erkekler tarafından arzulanmak ve bir paçavra gibi kullanılıp atılmak onlar için en değerli payedir. Biliyor musunuz bahsettiğim beyaz kadınlar benim nazarımda bu kadınlardan daha izzetli ve daha şereflidir. Zira bu beyaz kadınlar geçimini sağlama, baskı, şantaj, yanlış kararlar gibi bazı nedenlerden dolayı bu işi yaparlar. Neredeyse buna mecburdurlar, neredeyse diyorum. Peki, hangisine fahişe diyorlar? Sizce hangisi fahişe?
Bir diğer grup ise bunu namus olarak değerlendiriyor. Onlara göre de namus bir kadının bacak arası. Bu iki grubun kelimeleri farklı olsa da kastettikleri mana bir, yani bir taraf için aşk neyi ifade ediyorsa diğer taraf içinde namus aynı şeyi ifade ediyor. Bunların mantığını da anlamada çok ciddi sıkıntılar çekiyorum. Söyler misiniz şimdi bir hanım evlense ve eşi ölse veya bir sebepten dolayı eşinden ayrılsa biz bu hanıma namussuz mu diyeceğiz. Yok, eğer öyle değilse neden bu hanımlara bazı insanların bakış açısı farklı. Bir hanımın izzet ve haysiyetiyle oynamak bu kadar kolay mı olmalı soruyorum size? Bu namus tanımını benimseyenlerin çoğunluğunu da kendisini dindar diye tanımlayanlar olarak bulursunuz. Bu grupta olan erkekler için din, bir kelime (İslam) kadınları içinse bir metrelik eşarptan ibarettir. Namaz kılmazlar, kuran nedir, ne der, ne emreder bilmezler. Bilseler de işlerine gelmez. Peygamber bunlar için örnek alınacak şahsiyet değil bir hikâye kahramanıdır ve Her nedense bu iki grup her olayda karşı karşıya gelir ve biri güya insan haklarını diğeri ise sözüm ona dini savunur. Fark edilmesi gereken de bu iki grubun mıknatıs misali birbirlerini çekmesidir.
Şimdi soruyorum size eğer insan haklarının, evrensel değerlerin ve ahlakın herkesin kabul edeceği bir şekilde tanımları yapılsa ve kabul edilse anlattığım birinci gruptaki insanlar bundan kendilerine bir paye çıkarabilirler mi? Ya da din hayatımızdaki gerçek yerine otursa ve ahkâmları bire bir uygulansa ikinci gruptakiler ben Müslümanım diyebilir mi? Tabi ki hayır. Bunlar birbirlerine muhalefetle hayatta varlık bulmaya çalışan zavallılar.
Ben fark değil aksine birçok benzerlik görüyorum bunlardan bir tanesi de bizim mukaddesatımız gibi gördüğümüz aşk ve namus kelimelerini bir köpek gibi yalıyor olmaları. Şimdi baştan alıyorum belki ben yanlış görüyor yanlış yorumluyorumdur. Bu isimleri farklı, kelimeleri farklı, değerleri farklı kişilerin başlangıç noktalarını görmezden gelirsek bu iki grup arasında ne fark var?